2012 m. spalio 15 d., pirmadienis

Pamatų blokeliai. Deliojimo aprašymas

Paskutiniame poste aprašiau iš ko darysim pamatus ir šiek parodžiau rezultatus. Dabar norėčiau smulkiau papasakoti kaip deliojame blokelius.

Blokelis yra 0.5 x 0.2 x 0.25 m. Iš viršaus atrodo taip:

Šioje nuotraukoje kaip tik matosi, kad sujungus kelis blokelius pasidaro tokios tuštumos, kurio ir bus užpildamos betonu. Sudėjus pirmą eilę, ant viršaus dedam po 2 armatūras išilgai pamato.

Deliojam antrą juostą. Blokelių aprašyme rašoma "Kiekviena sekanti eilė montuojamasu su puse blokelio praslinkimu." Mums tai nepatiko, nes tokiu būdu gautume iš kolonų sudarytą pamatą. Patys pagalvoję, vėliau pasitarę su įvariais statybinkais ir vadybininkais, dirbančiais su blokeliais, nusprendėm blokelius dėti su 1/3 blokelio paslinkimu.


Taip išvengiame kolonų efekto ir pasidaro vienalytis pamatas. Trečia juosta jau deliojama kaip pirma, ketvirta - atkartoja antrą juostą. Ant kievienos juostos dedama armatūra. Vėliau bus dar pridėta vertikali armatūra.

Dar vienas klausimas, kuris neduoda mums ramybės - betono pylimas. Vėl gi pagal aprašymus siūlo pilti po 3 eiles (mes turime šešias eiles). Mums nepatiko šis variantas dėl dvieju dalykų. Pirmas, susidarytų siūlė. Antras, darant po 3 eiles, vertikalią armatūrą reikės sudėti prieš pilant pirmą kartą. Ką reikštų, kad kitas 3 eiles reikės mauti ant armatūros. Blokelis sveria virš 20 kg, šlapias ir dar daugiau, tad toks variantas neatrodo patrauklus.

Taigi vėl pamąstę patys, pasitarę su statybininkais, nusprendėme pilti viską vienu sykiu su tam tikrom išlygom.
1. Prašysim paskysktinti betoną ir nustatyti lėčiausią pylimo greitį siurbly.
2. Išsinuomosim vibrus, kad galėtume sujudinti užpiltą betoną, kad jis užeitų į visus kampus
3. Pilsim vienu sykiu bet po 2-3 eiles, t.y. reikės praeiti 2-3 ratus aplink pamatą.

Dar viena įdomi blokelių savybė. Šlapi, jie tampa labai trapūs. Štai koks vaizdas po lengvo moteriško atsispirimo.

Na ir rezultatai. Straipsniai veluoja lygiai savaitę, tad šis rezultatas yra praeito savaitgalio. Visų pirmą baigėm su pirmos eilės mūrijimu, kur jis dar nebuvo padarytas. Garažo duobės vaizdas po lietaus. Pasijuokėm, kad darysim baseiną, bet šiek tiek sunerimom.



Pabaigai rezultas, kuris labai pradžiūgino. Pritrūkom blokelių garažo duobei ir garažo sienai, bet to ir reikėjo tikėtis. Skaičiavimai buvo tikslūs.

Prieš
Po




Šio savaitgalio svečias inspektuoja savo busimas valdas :-)

5 komentarai:

  1. Labai aukštas pamatas atrodo, tikriausiai 2 trečdaliai bus po žeme? Reikės tikriausiai jums papildomo grunto?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, taip reikės ir pakankamai daug, turit kažką pasiūlyt :) ?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Galėsiu pasiūlyti tik atliekamo perteklinio grunto, kuris vadinasi moliu, gal dar juodžemio šiek tiek, nes mums reikės nukasti apie 30cm. Veiksmas bus Riešės apylinkėse. :) Smėlio gaila, bet negalėsiu pasiūlyti, nes tokių naudingų iškasenų ne visi laimingieji turi :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Klausyk kiek armatūros dejai horizontaliai? i kiekviena eile? ir po viena ar po dvi?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Po dvi į kiekviena pagal konstruktoriaus projektą.

    AtsakytiPanaikinti