2012 m. rugpjūčio 9 d., ketvirtadienis

Pradžia

Istorija prasidėjo prieš gerus 2 metus. Vieną dieną sugalvojome, kad reikia mums savo lizdo. Pasitarę, apgalvoję visokius variantus, nusprendėme statytis namą.  O ko reikia namui? Be abejo sklypo. Čia ir prasidėjo mūsų istorija.

Keliami buvo keli reikalavimai:
  1. Finansinis. Nusistatėm už kiek galim sau leisti nusipirkti sklypą ir laikėmės tos sumos.
  2. Dydis. Nenorėjom sodo sklypo dydžio. Erdvė yra svarbi .
  3. Kaimynų (ne)buvimas. Esam labiau miestiečiai, tad bendravimo ir saugumo prasmę nenorėjome gyventi vienkiemyje.
  4. Privažiavimas. Privažiavimas neprivalėjo būti asfaltuotas, tačiau kad tai būtų ne mūsų vienų naudojamas kelias. Kažkaip nesinorėjo žiemą kas rytą galvoti, kaip išvažiuoti į darbą, jei visą naktį snigo.
  5. Atstumas nuo miesto. Kadangi dirbam Vilniuje, tai kuro klausimas svarbus. Be abejo, priimdami nuosavo namo idėją suprantame, kad atstumas nebus 5 km iki darbo, tačiau 30 km nebuvo mums tinkamas variantas.
  6. Visuomeninio transporto galimybės. Kaip tik prieš mums pradedant aktyvią sklypo paiešką sugedo abi mūsų mašinos. Taip jau pasitaikė. Mieste tai nesukėlė problemų (tik laikinus nepatogumus), bet davė mintį, kad toks scenarijus gali būti ir gyvenant užmiestyje. Tokių būdų ieškojome vietos, kur  autobusai/ mikroautobusai nėra retenybė.
Daug reikalavimų, tačiau jie išplaukia vienas iš kito ir yra susiję. Taigi nustatę kas mums svarbu pradėjome paieškas. Užtrukome maždaug 3 mėnesius. Išvažinėjome nemažai vietų, pašnekėjome su įvairiais pardavėjais, kaip adekvačiais, taip ir toliau gyvenančiais NT burbulo laikais. Galų gale suradom sau tinkančią vietą ir pradėjome derybas. 

Taigi sutarę su pardavėju mums ir jam tinkamą kainą nuėjome pas notarą ir pasirašėme pirkimo-pardavimo sutartį. Taip mes patapom žemvaldžiais :-)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą