2012 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Pamato apšiltinimas

Nors praėjo nemažai laiko nuo paskutinio įrašo, vis tik darbai nestovėjo vietoje. Tiesiog po visų išnaudotų savaitgalių norėjosi šiek tiek atsipusti ir pamiršti statybas bent trumpam.

Taigi pamatai jau paruošti žiemojimui, bet apie viską po truputį. Po pamato užpilimo leidom sau pailsėti porą savaičių, tačiau artėjanti žiema gąsdino ir teko imtis kito žingsnio -  šiltinimo.

Šiltinti pamatus nuspręsta tik išorėje, garažas neapšiltinamas. Šiltinama polistiroliu EPS100, 10 cm storiu ir tik 1 m nuo pamato pado. Likusi dalis bus šiltinama vėliau, 15-20 cm storiu. Ieškojom polistirolio per kelias vietas. Nuostabą sukėlė kainų skirtumas. Pigiausia rasta vieta neatitiko mūsų galimybių: reikėjo pasiimti patiems ir tik darbo dieną. Kadangi sandeliuoti nėra kur, buvo nuspręsta pasiimti vis tik brangesnį, bet patogesnį variantą.

Taigi vieną šeštadienio rytą, išsinuomavę priekabą, nusipirkom 7 kub.m plostirolio. Užbėgant įvykiams už akių - paskaičiuotas kiekis buvo labai tikslus, liko tik pusė vieno lapo. Prie polistirolio dar nusipirkom klijų ir kaisčių. Klijai pirkti pigiausi kokius pavyko greitai rasti po 18 Lt. Išnaudojom apie 15 flakonų. Reali išeiga gavosi vos ne du kartus didesnė nei parašyta ant flakono. Gal su Ceresit išeiga ir būtų buvusi mažesnė, tačiau galutinis rezultatas pinigų prasme būtų panašus.

Su klijais dirbti paprasta, svarbu klijuoti 5-10 min tarpe užpurškus klijus ant polistirolio. Jei paskubesi klijai dar gali nespėti išsipusti ir atitraukti polistirolio plokštę nuo sienos, jei palaukiama per ilgai klijai gali sukietėti. Pasinaudojom pardavėjo patarimu ir purškėm klijus vertikaliai - jei kartais susidarys kondensatas, tai jis gales nubėgti žemyn, horizantaliu klijavimu atveju - vanduo gali kauptis.

 

Kaiščiai pirkti su metaliniu vinimi, turbūt būtų tikę ir su plastikiniu su sąlyga, kad skylės išvalomos preciziškai, nes metalinius vinis ir taip buvo sunku kalti.





Hidroizoliacinė membrana - skirta apsaugoti pamatą nuo gruntiniu vandenu, mūsų buvo pasirinkta vokiška Guta Beta. Pasirinkimas tikrai geras, nes teko liesti pora lenkišku tai mūsiškė gerokai storesnė ir standesnė,  o po sulenkimu deformacijos žymių praktiškai nelieka, tai rodo jos kokybę.



Membraną tvirtinom su mediniais pagalukais ir varžtais jos viršuje. Apačia kabo laisvai. Vėliau, kai jau užkasinėjome, membraną buvo prispausta žemėmis, o pagaliai bus nuimti, kai ir žemės bus daugiau.

4 komentarai:

  1. O kam naudojote kaiščius? Juk polisterolas priklijuotas ir dar žemėmis bus prispaustas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaiščiai yra papildoma apsauga, kad užkasant žamės nenutrauktų polistirolio, jeigu visgi atšoktų klijai. Apart kampų buvo galima ir nenaudot.

    AtsakytiPanaikinti
  3. grazus darbas,man irgi reikia sildit pamatus;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Grazu! Klausimas: kiek giliai po pamatu leidote membrana? Uzrietet ja apacioje horizontaliai ar kaip?
    Aciu.

    AtsakytiPanaikinti