2012 m. spalio 4 d., ketvirtadienis

Pamatų blokeliai

Pagaliau atsirado laiko parašyti apie pamato blokelius. Buvo daug svarstymų, skaičiavimų. Galų gale sprendimas buvo nelieti pamato, o naudoti Haus blokelius. Taigi iškart po pado liejimo užsakėm blokelius.

Įdomus dalykas su tais užsakymais. Atvežimas, sako, nemokamai, tačiau toliau šnekant vadybininkas užsimena, kad atvežimas iskaičiuotas į kainą (o kas galėjo pamanyti kitaip). Bet vat iškrovimas mokamas. Būkit pasiruošę, mielieji, pakloti 120 Lt už iškrovimą, arba darykit tai patys. Viso turėjom 21 blokelių palečių, tad padalinom į 3 dalis, paprašėm iškrauti skirtinguose kampuose. Du kampai viskas gerai. Už trečią reikėjo damokėti dar 30 Lt, nes vairuotojui reikėjo atsikabinti priekabą, kad nuvažiuoti toliau. Vat taip uždirbami pinigai :-)

Na ką gi, blokelius turim. Reikia pradėti kloti. Kadangi darom patys, tai darom gan kruopščiai viską. Patikrinom pado lygius, suradom aukščiausią tašką (didžiausias skirtumas buvo apie 2-3 cm) ir nuo jo pradedam mūryti pirmą blokelių eilę. Kievieną kampą (o jų mūsų pamate yra nemažai) tikrinom su pradiniu tašku ir nivelyro pagalba išlyginom visus kampus.

Mūrijom vietoje darytu skiediniu. Aukščių skirtumas tarp kampų nėra didelis, tad turimą žvyrą sijojom. Tam sumeistravom tokią sijoklę. Paprasčiausiai nusipirkom nebrangų nestambų tinklą ir prikalėm prie turimų lentų. Kuo didesnis sijoklės kampas, tuo geriau sijuoja.


Grįžtam prie blokelių. Tarp sumūrytų kampų pratempėm šniuriuką blokelių aukštyje. Taip turėjom ir aukštį ir šono linija, pagal kuriuos buvo mūrijami tarp kampų esantys blokeliai.

Galbūt verta paminėti, kad palėtėje yra 50 blokelių, iš jų 10 - kampinių. Blokeliai gan lengvai pjaustomi su didesne "bulgarke" (tik reikia nepamiršti akinių ir kaukės). Taip atrodo paruoštas kampinis blokelis.

Blokelius reikia pašlifuoti, taip nuimami smulkūs akmenukai ir viršutinių eilių dėjimas tampa paprastensiu ir lygesniu. Pirmą šlifavom kiekvieną blokelį prieš dedant. Vėliau, padėję visą eilę, šlifavom vienu blokelių visus padėtus vienu metu.


Nors pirmos eilės mūrijimas užtrunka ilgai, tolesnės eilės klojasi super greitai (atsiperka krupštumas lyginant kampus). Tai kelių valandų vieno žmogaus darbas:




Po dviejų lietingų savaitgalių tokį turime rezultatą (dirbom dviese, vienas inkaravo, kitas mūrijo/deliojo blokelius)
Prieš
Po

Blokelių pylimą planuojam vienu sykiu visus (apie tai plačiau kitam poste). Todėl reikėjo pabaigti ir nedadarytus darbus, t.y. užpilti betono ten, kur jo truko pirmą kartą pylant padą

Šį kartą reikėjo užsakyti tik apie vieną kubą betono, tad neėmėm siurblio ir sunešiojom viską kibirais.

O čia vyro svajonė - busima garažo duobė (viena iš neiškart užpiltų vietų)

O čia jau mano nuostaba. Atrodo ruduo jau gerokai įsivažiavo, naktys šaltos, bet, matyt, keletas šiltesnių dienų  sujaukė gamtą

Na ir pabaigai vaizdas mums baigiant darbus sklype
Pilnatis

3 komentarai:

  1. Jūs nuostabūs! Tiesą sakant, iš pradžių būnant sklype visas realus vaizdas buvo gan bauginantis :) Bet dabar žiūrint į jau pasiektą rezultatą ir turint omenyje iki 2 cm paklaidas, taigi čia - awesome! Labai džiaugiuosi ir sveikinu, kad viskas kol kas puikiai juda į priekį!

    Sėkmytės linkintis ir visada pasiruošęs ištiesti pagalbos ranką, -
    Mindaugas (miegantis darbinikas:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Mindaugai, už šiltus žodžius. Visus laurus perduodu Tadui, aš tik "подай-принеси-отойди-не мешай"

    AtsakytiPanaikinti
  3. Statant pamatus, nivelyras yra būtinas įrankis. Labai paprasta su juo aukščius atsimatuot.

    AtsakytiPanaikinti