2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Pado betonavimas

Po trijų ilgų savaitgalių skirtų klojiniams padaryti pagaliau atėjo laikas betonavimui. Betoną užsakėm iš Perdangos, esančios netoliese mūsų sklypo. Prajuokino situacija, kaip mums atėjus užsakinėti vyriškis staiga atidarė Betono centro puslapį ir pradėjo rodyti, kad BC siūloma akcija tikrai nėra pigesnis variantas už jų paslaugas.

Paskaičiavome, kad mums reikia 8,24 kub.m betono, užsakėm 8, pakankamai gerai gavosi, truko vienoje vietoje, kaip ir reikėjo tikėtis. Atvežimas buvo užsakytas 8 val. Jau prieš 8 skambino iš Perdangos ir sakė, kad yra pasiruošę važiuoti. Pirmą atvažiavo siurbimo mašina su 30m padavimo aukščiu ir pradėjo ruoštis. Iš paskos privažiavo betonmaišė.


Pats siurbimas prasidėjo ~ 8:25 ir per kokį pusvalandį beveik visas betonas buvo supiltas. Ačiū dviems draugams, kurie iškarto puolė trambuoti ir lyginti betoną. 


Baigiant pilti iš betonmaišės, kažkiek betono lieka siurblyje. Mus perspėjo dar perkant, kad taip ir bus, tad paruošėm nemažą gabalą polietileno. Likučius siurblys išmetė ant jo ir mes tiesiog sunešiojom kibirais. 

Dirbant trise su puse (+ brangioji) išlyginom betoną per 1,5 val. Paskui buvo pratemptas šniuriukas žymintis vidaus sienas.

Juo pasinaudojom, kad sukišti vertikalias armatūras. Deja šis planas nepavyko pilnai. Išlyginę betoną padarėm pertrauką, užvalgėm. Betonas jau pradėjo stingti. Sukaišioti pavyko tik gal trečdalį visų vertikalių armatūros pagalių. Likutį reikės inkaruoti.

Taip atrodo sukaišiota armatūra:


Šiek tiek meno saldžiam gyvenimui name:

Ir vaizdas prieš ir po pylimo:
Prieš
Po
Ir pavargęs statybininkas:

4 komentarai:

  1. Sveiki, šaunu matyti atliktus darbus! Gal namo planą galėtumėte įmesti? Kodėl padą darote taip negiliai? Iš ko statysite sienas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Padas atrodo negiliai, vizualine apgaule, nes nustumtas virsutinis sluoksnis 20-30cm, plius sklypas su nuolydziu, kuri mazinsim atsivezdami zemiu. Rezultate zemiausioje sklypo puseje pamas bus igilintas 1-1.2m, o del grunto savybiu toks igilinimas yra pakankamas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, gal galėtumėt duoti savo konstruktoriaus telefoną, nes planuojam tai pat iš haus blokelių :) mano el. paštas gdas76@yahoo.com Ačiū

    AtsakytiPanaikinti