2012 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis

Klojiniai padui

Na pagaliau pradėjom daryti klojinius pamato padui.

Pirmą pakvietėm geodezininką, kuris tiksliai sužymėjo namo kampus mūsų grioviuose. Po to jau darbavomės patys. Užsakėm armatūros, iš anksčiau nusipirkom medienos pamato klojiniams ir kibom į darbus.

Armatūrai rišti pasinaudojom prekybos centrų siūlomą jau paruoštą vielą. Ją sulenkinėjome per pusę, kad būtų greičiau apjuosti perkryžiuotus armatūros strypus ir pradėti sukimą su drėle ar rankiniu suktuku. Panaudojom fantaziją ir sumastėm kaip šiam reikalui panaudoti drėlę, draugas Mindaugas "nukopijavo" specialiai tokiam darbui skirtą įrankį - rankinį kablį. Drėlė šiek tiek lenkė rankinį sukimą, bet minimaliai. Drėlėje sulenktas vinis nukirstu galu ;)

 

Maždaug taip atrodo surišta armatūra


Pagal kostruktoriaus projektą mūsų pamatas turės 20cm aukščio padą tam tikro skirtingo pločio priklausomai nuo apkrovos ir juostinį pamatą. Pamatas bus daromas iš Haus pamatinių blokelių užpildomų betonu ir rišančiąja armatūra. Pado armatūra pakelta nuo žemės maždaug 7 cm atstumu. Tam naudojom armatūros skersinius, ant kurių dėjom surištą armatūrą. Nuotraukoje matosi žemiau medinio skersinio armatūros skersinis.


Sukaltiems klojinių šonams sujungti naudojami buvo 3 skirtingi variantai.
1. Jau anksčiau minėtas armatūros skersinis (maždaug kas 1m).
2. Medinis skersinis klojinio viršuje kas 60 cm
3. Įtempta viela maždaug 10 cm nuo žemės, kas 60cm.

Tokiu būdu gaunam 3 sujungimo taškus. Taip pat bus kalami kuoliukai prilaikantys visą klojinį savo vietoje, kadangi betono siurblys su strėle betoną išmmeta su nemaža jėga, tad jei netvirtinti viso klojinio galimi nukrypimai..


Ten, kur pado plotis skiriasi, gaunam armatūros sujungimą. Armatūra persidengia 40cm ir daugiau (nuotraukoje dešinėje)


Klojinio kampai jungiami dviem būdais: arba sulenkiam armatūrą, arba sujungiam papildomu kampu.

Na ir darbo įkarščio momentas.


Dėl sudėtingo pamatų plano klojiniams padaryti užtrukome 3 savaitgalius. Toks yra darbo rezultatas.



Prieš pabaigą dar praėjom ir su viela pririšom armatūrą prie vielos, jungiančios klojinio šonus. Vėliau sutikrinom pado lygį su nivelyru. Pradžiugino tai, kad žvyro tankinimas buvo gerai padarytas - didžiausia paklaida buvo 2,5 cm. Na ir visai pabaigai pakėlėm arba perkalėm namų kampus žyminčias armatūras, taip kad jos šiek tiek išlistų iš betono.

3 komentarai: