2013 m. rugpjūčio 18 d., sekmadienis

Stogo medinė konstrukcija

Stogininkai pasitaikė neblogi tai mažai reikėjo rūpintis darbais. Supratau, kad kartais geriau kiek brangiau mokėti, bet laiko atžvilgiu, klausymų atsakymo atžvilgiu, problemų sprendimo atžvilgiu atsiperka. Problemų iškilo su mediena, užsakėme pirmąją partiją vėlavo 4 dienomis, antrosios visai nepristatė. Antrosios palaukus pusantros savaitės užsakiau iš kitur ir jau rytojaus dieną tesėme darbus. Pirmoji lentpjūvė dirbo principu paimu užstatą, perku žaliavą, tenkinu seniausius užsakymus ir taip toliau.. Taip pat sužinojau, kaip impregnuoja medieną. Tai galiu pasakyti, kad impregnavimas kuris kainuoja 50lt plius prie kubo medienos yra tik akių dūmimas. Lietui palijus porą kart nuplauną impregnantą ir jo kaip nebūta. Antros medienos partijos net neimpregnavau, nors antroji lentpjūvė tai darė kiek kokybiškiau. Varijantai yra du: arba impregnuoti pačiam išsikalus lovio formos duobę ir ten pačiam mirkyti po pusdienį dalimis medieną arba pirkti keliais šimtais brangiau už kubą.
Patys medinės konstrukcijos darbai apart medienos problemos praėjo gana sklandžiai, vyrai buvo orientuoti į rezultatą, kol nebuvo medienos dirbo kitame objekte ir problemos nekėlė.
Čia svetainės/virtuvės pakabinamos lubos:
Pirkom susiklijuojančią difūzinę plėvelę nes tokią rekomendavo dėl nedidelio nuolydžio. Miegamasis/skalbykla/tambūras:

Dar sužinojau, jei iškėlus vainiką nepastatai butelio, tai statybininkai iš fanieros išpjaus kiaulės figūrą ir pakabins vietoj vainiko kaip šeimininko godumo ženklą :)
Standartinis foto kampas:
Vaizdelis iš toliau su gražiu saulėlydžiu.

2 komentarai:

  1. kodel toki dideli "langa" darete apie kamina? cia juk "saugus" kaminas, uztenka 5 cm

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pareikus tokius teiginius parašau nurodyti kur tai parayta kokiamnors patvirtintame dokumente? ką nurodo gamintojai yra niekalas..

    AtsakytiPanaikinti