2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Elektros įvadas

Kaip žinia elektros reikia gan ankstyvoje statybų stadijoje. Todėl rūpintis ja pradėjome iš karto.

Pradinė situacija buvo tokia: Ant mūsų sklypo servituto zonos jau stovi Lesto dėžute su elektros įvadais 3 namams. Kaimynas jau seniausiai prisijungė ir gyvena vargo nematęs.

Taigi, mūsų darbų seka tokia. Pastatėme laikiną savo el .dėžę su įvairiomis rozetėmis. Nuo jos pravestas kabelis į Lesto dėžę. Atlikome varžų matavimą ir su juo nukeliavome į Energetikos inspekciją prieš tai sumokėjus tam tikrą mokestį.

Gavę iš Energetikos inspekcijos pažymą ir sulaukę statybų leidimo nulėkėme į Lesto tikėdamiesi per savaitę gauti elektrą (juk viskas jau paruošta, belieka prijungti ir pastatyti skaitiklį).

Ne viskas taip greit daroma. Lesto paruošia mums įrengimo sutartį, sumokame jiems pinigus. Nuo pinigų gavimo dienos jie turi 45 (!!!) kalendorines dienas atlikti darbus per trečios šalies rangovą, parengiamas nuosavybės ribų aktas. Iš kitos pusės, tam tikrais atvejais tų darbų gali būti nemažų. Tokį žiauriai ilgą terminą lemia ir tai, kad mūsų kaimynas jau gyvena ir naudojasi elektra ir lesto turi raštiškai prieš 10 dienų įspėti jį apie laikinus elektros atjungimus. Tikimės, kad lesto greitai susigriebs, kad faktiškai rangovui nieko naujo įrenginėti nereikia ir galėsime pasirašyti pirkimo-pardavimo sutartį. Tik po jos pasirašymo elektra bus pajungta mūsų sklype. O kol kas reikia džiaugtis, kad kaimynas jau turi elektrą ir galime "pasiskolinti" iš jo poreikiui atsiradus.

1 komentaras:

  1. Dabar renkuosi elektros skydą. Pasirinkimas didesnis nei tikėjausi. Koks pas jus elektros skydas
    s?

    AtsakytiPanaikinti